Activiteiten in de omgeving

 • Kano –
  Er zijn twee aanleg/opstapplekken voor kano’s in de nabije omgeving, namelijk bij Café het Haventje (Sebaldeburen) en aan de Grootegaster tocht tussen Fleremaheerd en Lutjegast. Kano’s huren kan bij cnossenleekstermeer.nl.
 • Wandelen –
  Voor mooie wandelingen hoeft u alleen maar het Westerzand richting Lutjegast op te lopen, waarna u de keus heeft tussen een mooie route door natuurgebied (ca 8km, honden niet toegestaan), of door het buitengebied langs het Van Starkenborgh kanaal richting de sluis of richting Lutjegast (ca 10km).
  Meer routes? Vraag naar de wandelkaart van de omgeving!
 • Varen –
  Een boot huren? Dat kan, onder andere bij bootverhuurlauwers.nl.
 • Fietsen –
  In onze regio zijn talloze fietspaden, onder andere via paddestoelenroutes. Een veelgehoorde opmerking is dat het hier lang zo druk niet is als op de Drentse routes! Sla zeker Niehove niet over als u in onze regio rondfietst.
  Voor fietsverhuur kunt u informeren bij Douma ter Veld in Grootegast voor de mogelijkheden (www.terveldtweewielers.nl).
 • Kinderen –
  – ’t Blôde Fuottenpaad is een leuke wandeling (maximaal 3,4km), zeker voor kinderen! Schoenen uit!
  – Landgoed Nienoord in Leek, voor een leuke middag voor de hele familie! Op dit landgoed bevinden zich onder andere een kasteel, familiepark en zwembad. Het borg- en rijtuigenmuseum Nienoord huist de grootste nationale collectie rijtuigen ter wereld. Ook is er een prachtige schelpengrot.


  Alle genoemde plekken en routes vindt u eenvoudig op deze kaart:

https://www.google.com/maps/d/u/1/edit?mid=1MiLNVC27F8WYWHLM9LN42Iel0JR4uGWP&usp=sharing