Atelier Fleremaheerd

In de boerderij is een atelier gevestigd, waar Trija Fleer-Niks schilderkunst kan tentoonstellen. Ook worden hier workshops en lessen gegeven, om de passie voor kunst te delen met liefhebbers op ieder niveau.

De eerste meerdaagse workshop heeft inmiddels plaatsgevonden in augustus 2020.

Voor de meest recente nieuwtjes en actuele agenda, zie ook https://m.facebook.com/AtelierFleremaheerd/

Er is een portetgroep die, mits de coronamaatregelen dit toelaten, maandelijks bijeen komt. Deze groep staat onder de bezielende leiding van Melda Wibawa.

Verder is Trija nauw betrokken bij het project Westerkwartier In het Oog van de Storm.

Van 3 november 2020 tot en met 10 januari 2021 was in Museum Wierdenland in Ezinge én in de tijdelijke expositieruimte De Aquarel in Sebaldeburen de expositie ‘Westerkwartier In het Oog van de Storm’. Een expositie, bestaande uit ruim 40 kunstwerken door 23 Westerkwartierse kunstenaars gemaakt in coronatijd, geïnspireerd door haiku’s en de regio Westerkwartier. 

Doel

Het doel van dit initiatief was verbinding creëren tussen kunst, cultuur en musea in het Westerkwartier in een tijd dat het lastig is voor kunstenaars om zichtbaar te zijn. “In de nieuwe gemeente kent nog niet iedereen elkaar. En wij willen kunstenaars in het Westerkwartier een podium geven waarop ze met hun werk zichtbaar kunnen zijn,” vertellen initiatiefnemers Myra Eeken-Hermans en Trija Fleer-Niks, “het Westerkwartier bevindt zich met corona in het oog van de storm, waar uiterste stilte heerst. Om deze stilte zichtbaar te maken en te verwerken, organiseren wij dit podium”.

Ook voor kleinschalige of individuele workshops is het atelier beschikbaar.

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Trija om de mogelijkheden te bespreken: 06-23160229. Volg ook de facebook-pagina van Atelier Fleremaheerd voor het laatste nieuws!