Kampeerterrein

De Fleremaheerd biedt een mooi, rustig gelegen kampeerterrein/camping. Zo’n honderd meter achter de heerd liggen een aantal veldjes omgeven door boomwallen. Hier zijn zowel zonnige als schaduwrijke plekken te vinden. Vanaf de camping kunt u genieten van schitterende uitzichten over landerijen en natuurgebied; dit is het coulissenlandschap waarom het Westerkwartier bekend staat. Reeën, hazen en ander wild laten zich geregeld zien. De Fleremaheerd is ver van de weg en ook van de buren gelegen en kent dus nauwelijks lichtvervuiling. Daardoor is ook ’s nachts, met de blik naar de hemel gericht, het uitzicht bewonderenswaardig.

terrein - Natuurcamping Groningen Fleremaheerd
Campeerveld – Natuurcamping Groningen Fleremaheerd

Ons kampeerterrein is het hele jaar geopend en heeft 15 staanplaatsen en 8 stopcontacten met 4A stroom. Voor wie in een hangmat wil slapen zijn er ook verschillende plekken waar dit kan. 

Reserveren is niet verplicht; bij aankomst mag er op eigen gelegenheid een plekje uitgezocht worden. Zo lang er Coronamaatregelen van toepassing zijn, is reserveren wel noodzakelijk. 

Er is een slechtweervoorziening in de vorm van een boshut met een stookplaats. Een heuse minibieb met boeken en informatiefolders vindt u hier.

Ook zijn er vuurschalen beschikbaar voor wie ter plekke zelf vuur wil stoken. Brandhout is tegen een kleine vergoeding beschikbaar. Tevens mag er gebarbecued worden, maar we verzoeken u wel om rekening te houden met de rook en de wind. Ook zijn er slechtweerplekken, zodat ook in nat seizoen de camping toegankelijk is voor caravans en campers. Mocht u onverhoopt vast komen te zitten op het terrein, dan helpen wij u altijd weer op weg.

waterpomp-Natuurcamping-Groningen_Fleremaheerd-k
waterpomp – natuurcamping Groningen Fleremaheerd

Het toiletgebouw wordt in de winter vorstvrij gehouden. Hier bevinden zich 2 toiletten, een douche zonder muntjessysteem, een wascabine en 2 wasbakken voor algemeen gebruik. Buiten is er een wasbak voor de afwas. Ook is hier het afval afgiftepunt. De koelkast is voor algemeen gebruik. Daarnaast is er ruim gelegenheid om te koken met een gasstel, oven en een waterkoker.

Huisdieren zijn van harte welkom; hou echter wel rekening met eventuele andere campinggasten.